Lehet a domain nevünk és a tárhelyszolgáltatásunk külön szolgáltatónál?

A domain nevet és a tárhelyszolgáltatást sok esetben egyben rendeljük meg, hiszen ha weboldalt vagy webshopot szeretnénk létrehozni, kiválasztjuk a nevet, lefoglaljuk, majd rövid időn már kezdhetjük is a fejlesztési munkát a tárhelyen (amint hozzánk kerül a domain év). Utóbbihoz már megrendelt tárhelyszolgáltatásra van szükség.

Előfordul azonban, hogy egy régi álmunkat sokáig dédelgetjük. Lefoglaljuk a nevet évekkel azelőtt, hogy elkezdjük a weboldal kialakítását. Vagy azért, mert elsőre azt gondoljuk, lesz időnk végigvinni a a folyamatot (de mint oly sokszor: tévedünk), vagy azért, mert sikerül megcsípni egy jó domain nevet, és eltesszük a polcra, mint egy befőttet.

Évek múlva azonban egyáltalán nem biztos, hogy oda megyünk tárhelyért, ahol domaint regisztráltunk. A domain viszonylag olcsó, és minden esetben ugyanazt a szolgáltatást kapjuk: így nagyjából mindegy, melyik regisztrátort vesszük igénybe. Egy tárhely azonban más tészta: éveken át ez a választásunk határozza meg, mennyire lesz gyors az oldalunk, mennyit fog állni a webshopunk, mennyi bosszúságunk lesz az ügyintézéssel, és mennyit fogjuk fizetni mindezért.

Tárhelyet gondosan választ az ember. Domain regisztrátort nem annyira.

Ha azonban két helyen van a domain és a tárhely, az sok esetben okoz zavart. Ha két külön szolgáltatót veszünk igénybe, akkor két külön vezérlőpultot kell használnunk. 

Előfordulhat, hogy nehezebb lesz megoldani az esetleges problémákat: ha gondok merülnek fel a webhelyünkkel, akkor nehezebb lehet kideríteni, hogy azokat a domain regisztrátor vagy a tárhelyszolgáltató okozza-e. Ez további időt és erőforrást követel tőlünk.

Ráadásul mindkét szolgáltató függetlenül kezeli az árait és a szolgáltatásait. Ez azt jelenti, hogy ha bármelyikük változtat az áraikon vagy a szolgáltatásaikon, akkor nekünk figyelnünk kell ezeket a változásokat, igazodni hozzá. Nem egy helyről kapjuk a lejáró domain és a lejáró éves tárhely miatti figyelmeztetéseket, és ha elérhetetlenné válik az oldalunk, nekünk kell nyomozni az okok után.

A ZTS-nél gondoltunk erre, és egy külön szolgáltatást alakítottunk ki ebből a célból. Ha a Domain menüpont alatt látunk egy ilyen lehetőséget:

Ekkor már csak meg kell adnunk a domain nevet, és mi ingyenesen intézzük a domain áthozatalát, hogy onnantól kezdve egy helyen kezelhessen mindent, és mi komplexen láthassuk a teljes rendszerét.

2024.02.09.

Kérdése van? Hivjon minket bizalommal!

A nap 24 órájában elérhetőek vagyunk, hogy válaszoljunk kérdéseire és tanácsot adjunk szolgáltatásainkhoz.

+36 20 340 3333

Elérhetőségeink

ZeroTime Services
2013 Pomáz, Mikszáth Kálmán utca 36/4
[email protected]
Adószám: 23386031-2-13
B.sz.: 11600006-00000000-48694782
EU Adószám: HU23386031
Cégjegyzék szám: 13-09-147733

Hibabejelentés

E-mail: [email protected]
Web: Hibajegy nyitása
Telefon: +36 20 340 3333

Adatközpont

Szervereink a Drávanet adatközpontjaiban kerültek elhelyezésre.
Adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételhez használható címek:
Budapest 1132, Victor Hugo utca 18-22.
Budapest 1138, Váci út 188.