Mi a Co-Location hosting és kinek jó?

Sokszor előfordul, hogy egy cégnek rendelkezésre állnak a saját szerverei, de felmerül igényként, hogy külső segítséget kérjen a szerverek megfelelő elhelyezésére. Hogy miért? Ennek számos oka lehet, a pandémia okozta home office láz miatti irodabezárástól kezdve a magasabb biztonság és alacsonyabb költség eléréséig. A Co-Location hosting lehetővé teszi ügyfelek számára, hogy saját szervereket helyezzenek el egy adatközpontban vagy szervertermében, amelyet egy szolgáltató üzemeltet.

A ma induló cégek nagy része már egyáltalán nem bérel irodát, esetleg közösségi irodában vagy kis irodában oldja meg az alkalmazottak jelenlétét, de mivel a legtöbb munkavállaló a több home office lehetőséget részesíti előnyben, ezek az irodák leginkább csak a társas kapcsolatok fenntartását tűzik ki célul, nem a professzionális munkavégzés helyszínei.

Ennek ellenére, sőt, éppen ezért van szükség az erős szerverre, amit biztonságban tudunk, hiszen voltaképp minden adat, a munkavégzések, kooperációk valamennyi szintje azon keresztül zajlik. Sokan keresnek meg azzal minket, hogy a meglévő szervereiket elhelyezzék nálunk, hiszen így alacsony költséggel képesek csúcsminőségű biztonságot elérni. És még pénzt is spórolnak, mivel nem kell külön hűtést biztosítani a szervereknek.

További spórolási lehetőség a rendszergazda díja. Ahhoz, hogy egy cég saját rendszergazdája folyamatosan rendelkezésre álljon, rögtön kettő vagy három ember alkalmazására is szükség lehet, ami hatalmas költség. Ha co-location hostingot választjuk, a szolgáltató rendszergazdái folyamatosan jelen vannak, vagy azonnal bevethetőek probléma esetén.

A co-location hosting további előnyei:

Biztonság:

Az egyik legfőbb ok, amiért vállalkozások a co-location hostingot választják, az a biztonság. Az adatközpontok és szervertermek szigorú fizikai biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, például 24/7 felügyeletet, hozzáférési korlátozásokat, tűzvédelmet és redundáns rendszereket. Ez biztosítja a szerverek fizikai védelmét, és csökkenti a kockázatot az adatvesztés vagy a szolgáltatás leállása esetén.

Kiváló infrastruktúra:

A co-location hosting szolgáltatók magas színvonalú infrastruktúrát biztosítanak a szerverek számára. Ez magában foglalja a stabil áramellátást, különleges hűtőrendszereket, hálózati kapcsolatokat nagy sávszélességgel és redundanciával. Ez lehetővé teszi a megbízható és folyamatos működést a szerverek számára, és minimalizálja a leállási időt vagy a szolgáltatás megszakítását.

Rugalmasság és skálázhatóság:

A co-location hosting lehetővé teszi a rugalmasságot és a skálázhatóságot az erőforrások kezelésében. A vállalkozásoknak lehetőségük van a szerverek konfigurálására és testreszabására a saját igényeiknek megfelelően. Emellett a szervereket könnyen bővíthetik vagy cserélhetik, amikor növekszik a vállalkozás mérete vagy igényei.

Költséghatékonyság:

Bár a co-location hosting eleinte befektetést igényelhet a szerverek és az infrastruktúra elhelyezésébe, hosszú távon költséghatékonynak bizonyulhat. A szolgáltatók általában megosztott költségeket kínálnak, amelyek csökkentik a működési és fenntartási költségeket a vállalkozások számára adott szolgáltatási színvonal megtartása mellett. Ezen kívül, a szerverek hatékonyabb kihasználása és az erőforrások megosztása más ügyfelekkel lehetővé teszi az optimális erőforrásfelhasználást és a költségek további csökkentését.

Erőforrások megosztása:

A co-location hosting szolgáltatás lehetővé teszi az erőforrások megosztását a helyszínek között. Az erőforrások megosztásával optimalizálhatják a hálózati kapacitást, az adattárolást és a szolgáltatások elérhetőségét a különböző helyszíneken. Emellett a redundáns konfigurációk beállítása biztosíthatja a magas rendelkezésre állást és az üzleti folyamatok folytonosságát.

2023.06.29.

Kérdése van? Hivjon minket bizalommal!

A nap 24 órájában elérhetőek vagyunk, hogy válaszoljunk kérdéseire és tanácsot adjunk szolgáltatásainkhoz.

+36 20 340 3333

Elérhetőségeink

ZeroTime Services
2013 Pomáz, Mikszáth Kálmán utca 36/4
[email protected]
Adószám: 23386031-2-13
B.sz.: 11600006-00000000-48694782
EU Adószám: HU23386031
Cégjegyzék szám: 13-09-147733

Hibabejelentés

E-mail: [email protected]
Web: Hibajegy nyitása
Telefon: +36 20 340 3333

Adatközpont

Szervereink a Drávanet adatközpontjaiban kerültek elhelyezésre.
Adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételhez használható címek:
Budapest 1132, Victor Hugo utca 18-22.
Budapest 1138, Váci út 188.