Mi a különbség a Cpanel és a DirectAdmin tárhely között?

Szemfülesebbek észrevehették, hogy nálunk a tárhelyeket alapvetően két csoportba osztjuk: Cpanel és DirectAdmin tárhelyre. Az elnevezések természetesen a két népszerű vezérlőpanelt takarják, vagyis mi szeretnénk azoknak is kedvezni, akik korábban a cPanelt, és azoknak is, akik korábban a DirectAdmin kezelőfelületét szokták meg. 

De mik is azok a vezérlőpanelek?

Fontos, hogy legyen akármilyen kicsi weboldalunk, vagy akár egy hatalmas webshopunk, a webhelyeinket a lehető legmegfelelőbben tudjuk kezelni, és a szerverbeállításokat elérjük. Mit értünk ez alatt? Hogy saját magunk, egyszerűen néhány kattintással adhassunk hozzá új email-címet a domainünkhöz kapcsolva, tudjunk átirányítani email-címekről leveleket, elérjünk egy fájlkezelőt, amin keresztül láthatjuk a szerveren lévő fizikai fájlokat, be tudjuk állítani a backup lehetőségeinket, FTP hozzáférést adhassunk, illetve beállíthassuk a domainjeink elérését és az adatbázisainkat. De akár néhány kattintással egy új domainre fel is telepíthetjük a WordPresst, amit ezután annak adminján keresztül állíthatunk be.

Annak ellenére, hogy a tárhely nem jár olyan sok szerverbeállítási lehetőséggel, mint például egy VPS szolgáltatás, így is rengeteg dolgot el tudunk érni és finomhangolhatunk magunknak. Erre való a cPanel és a DirectAdmin.

Mindkettő hasonló funkciókat kínál, de eltérő megközelítéssel és felhasználói felülettel rendelkeznek. Abba, hogy melyik inkább felhasználóbarát, melyiknek szebb a grafikus felülete, vagy jobb a teljesítménye, ebben a posztban nem mélyülnénk bele. Az biztos, hogy míg a cPanel egy sokoldalú, funkcionalitásban gazdag vezérlőpanel, míg a DirectAdmin alapesetben olcsón kínál kevesebb funkcionalitást. A DirectAdmin képességei kiterjeszthetőek pluginek telepítésével, amik esetleg többletköltséggel járnak, így sokszor pénzspórolási megfontolások állnak annak hátterében, hogy egy sok weboldalt üzemeltető cég cPanelről DirectAdminra vált.

Nálunk a két tárhelycsomag ára megegyezik. Ha sok weboldallal rendelkezik, vagy professzionális beállítások iránt érdeklődik, azt javasoljuk, keressen meg minket a megrendelés előtt, de általános esetben azt szoktuk mondani, hogy azt válasszuk, amit már megszoktunk. Ha szeretjük, hogy minden beállítási lehetőség előttünk van, még akkor is, ha esetleg nincs rá szükségünk, válaszuk a cPanelt. Ha a letisztult, egyszerűbb környezet vonz minket, és nagyon kevés beállítást fogunk mi magunk megtenni, a DirectAdmin lehet jó választás. 

Íme egy videó, amiben megnézhetjük mindkét felület használatának első lépéseit:

És ennek a választásnak nem feltétlenül kell véglegesnek lennie. Mi lehetőséget biztosítunk a váltásra, így ha a kiválasztott vezérlőpanel nem megfelelő számunkra, később áttérhetünk a másikra, külön díj fizetése nélkül.

2024.02.02.

Kérdése van? Hivjon minket bizalommal!

A nap 24 órájában elérhetőek vagyunk, hogy válaszoljunk kérdéseire és tanácsot adjunk szolgáltatásainkhoz.

+36 20 340 3333

Elérhetőségeink

ZeroTime Services
2013 Pomáz, Mikszáth Kálmán utca 36/4
[email protected]
Adószám: 23386031-2-13
B.sz.: 11600006-00000000-48694782
EU Adószám: HU23386031
Cégjegyzék szám: 13-09-147733

Hibabejelentés

E-mail: [email protected]
Web: Hibajegy nyitása
Telefon: +36 20 340 3333

Adatközpont

Szervereink a Drávanet adatközpontjaiban kerültek elhelyezésre.
Adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételhez használható címek:
Budapest 1132, Victor Hugo utca 18-22.
Budapest 1138, Váci út 188.